Overslaan en naar de inhoud gaan
search

ZwApp

De app voor zwangeren

Gepubliceerd op: 01 maart 2022

Het Slingeland Ziekenhuis heeft binnen het verloskundig samenwerkingsverband VSV de Slinge, een app ontwikkeld speciaal voor zwangere vrouwen: de ZwApp

De ZwApp is een nieuwe en effectieve manier om zwangeren van goede en betrouwbare informatie te voorzien. In de app is informatie te vinden over zowel de zwangerschap, de bevalling als de kraamtijd en pasgeboren baby. Deze informatie is zorgvuldig samengesteld door de professionals.

Gedurende de hele zwangerschap en in de kraamtijd krijgt een zwangere die de app download en haar profiel invult, iedere week berichten; gedoseerde informatie die betrekking heeft op de persoonlijke situatie van de zwangere in die week. Via de bibliotheek kan alle informatie op ieder moment worden geraadpleegd. Daarnaast kan de zwangere een persoonlijk dagboekje bijhouden, gewicht en bloeddruk-metingen invoeren en een koppeling met de agenda maken om afspraken bij te houden. Bovendien zijn er leuke functionaliteiten zoals het opnemen van de harttonen van de baby tijdens de controle bij de verloskundige of gynaecoloog. 

De ZwApp is te downloaden in de App store en via de Google Play Store.

Hoe installeert u ZwApp?

 • Download ZwApp in de iPhone Appstore of Android Playstore.
 • Kies VSV de Slinge
 • Vul het Medisch profiel (let op: vul alle vragen eerlijk in voor de juiste persoonlijke informatie).
 • E-mail vragenlijst: als u wilt, kunt u de vragenlijst als pdf naar uzelf mailen en uitprinten om mee te nemen naar uw afspraak.
 • Selecteer Zorginstelling: kies ziekenhuis: Slingeland Ziekenhuis.
 • ZwApp wil u berichten sturen: sta toe (zo  krijgt u op de juiste momenten in de zwangerschap de relevante informatie).

Hoe gebruikt u ZwApp?

 • Tijdlijn: Per week ziet u informatie over de groei van de baby. Daaronder staan links naar artikelen die in die week van de zwangerschap interessant zijn om te lezen. 
 • Dagboek: Hier kunt u een dagboek bijhouden, foto’s of audio opnames maken, gewicht en bloeddruk invullen en bijhouden. U kunt Invullen wanneer u de baby voor het eerst voelde bewegen en uw afspraken bijhouden. 
   
 • Zorginstellingen: Hier kunt u alle relevante zorgverleners selecteren: ziekenhuis, verloskundige praktijk, echocentrum, kraamzorg en lactatiekundigen. 
 • Geboorteplan: Ruimte om wensen rondom de bevalling aan te geven. Klik op e-mail om het geboorteplan naar uzelf te mailen en uit te printen. Tijdens een afspraak kunt u het bespreken. 
 • Belinstructies: Lees hier na wanneer u ons moet bellen. Hier staat ook een weeëntimer. 
 • Bibliotheek: Alle artikelen uit de tijdlijn zijn hier terug te vinden. Klik op het loepje om onderwerpen te zoeken. 
  Medische veranderingen: Hier staan de artikelen over veranderingen in de zwangerschap (bijvoorbeeld over tweelingen, keizersnede, stuitligging, hoge bloeddruk, thuismonitoring).
 • Persoonlijk profiel: Als er iets verandert, kunt u hier uw profiel aanpassen.

 

Filmpje

In het filmpje leggen we uit waarom juist deze app voor zwangeren zo handig en goed is. Download ZwApp in de App store en Google Play. 

Laatst bijgewerkt op: 04 maart 2022

ZwApp de app voor zwangeren

ZwApp de app voor zwangeren

Stockfoto
Extra begeleiding op POP-poli voor aanstaande moeders in een lastige situatie