Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Voorlichtingsavond over bevallen

thuis of in het ziekenhuis

Gepubliceerd op: 01 maart 2022

Op de eerste dinsdag van de maand vindt in het Slingeland Ziekenhuis een voorlichtingsavond plaats voor toekomstige ouders. De avond start om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Deze informatieavonden worden georganiseerd door VSV de Slinge. U kunt ervoor kiezen om deze bijeenkomst in het Slingeland Ziekenhuis bij te wonen of de bijeenkomst digitaal te volgen.

In onze evenementenkalender staan de eerstvolgende bijeenkomsten genoemd.
Aanmelden is verplicht. 

De zwangerschap is een spannende periode voor aanstaande ouders waarin ze veel nieuwe ervaringen opdoen. Naarmate de bevalling dichterbij komt neemt de behoefte aan informatie hierover toe. Goede informatie kan onzekerheden wegnemen en ervoor zorgen dat u deze bijzondere periode met vertrouwen tegemoet gaat.

Opname voorlichtingsavond

De presentatie is ook opgenomen. Bekijk de film van de presentatie.

 

Let op: bekijk het filmpje in 1080HD voor de beste kwaliteit, dit kunt u aanpassen bij de instellingen van het filmpje. 

 

Programma

Tijdens deze voorlichtingsavond krijgt u uitleg over het verloop van de bevalling, zoals het thuis of in het ziekenhuis kan gaan. Er wordt informatie gegeven over de verschillende vormen van pijnstilling.

Er zijn drie onderdelen per avond:

  • Voorlichting: de normale zwangerschap, thuis bevallen (door de eerstelijns verloskundige);
  • Voorlichting: bevallen in het ziekenhuis en medicamenteuze pijnstilling (door gynaecoloog en klinisch verloskundige);
  • Rondleiding op de verloskamers: een verpleegkundige en een kraamverzorgende nemen u mee voor een rondleiding. Mocht het zo zijn dat alle verloskamers bezet zijn dan kunt u daar op een later moment ook nog een afspraak voor maken. Als u de bijeenkomst online volgt, is dit onderdeel niet aan de orde. U kunt wel het filmpje bekijken van de rondleiding in de verloskamers

Vragen stellen

U kunt vragen stellen aan de verloskundige, verpleegkundige en gynaecoloog. Ook de lactatiekundige en kraamverzorgende zijn aanwezig om uw vragen over borstvoeding en de kraamperiode te beantwoorden. Als u de bijeenkomst online volgt, kunt u vragen stellen via de chat. 

Ontvangst

Wij ontvangen u bij binnenkomst in het Slingeland Ziekenhuis en vertellen u dan bij welk onderdeel u als eerste wordt verwacht en waar u naar toe moet.

Aanmelden

Meldt u zich aan vanaf 28 weken zwangerschap.
Dit kan door een e-mail te sturen naar secretariaat.b2@slingeland.nl. Vermeld in uw bericht ook of u naar het ziekenhuis komt of de bijeenkomst digitaal vanuit huis wilt volgen.

Filmpje verloskamers

Benieuwd hoe een verloskamer in het Slingeland Ziekenhuis eruit ziet? In dit filmpje laat verpleegkundige Maayke zien hoe een verloskamer eruit ziet en welke mogelijkheden er zijn. 
 

Filmpje met uitleg over de ruggenprik tijdens de bevalling

Anesthesioloog Maartje de Gier legt in dit filmpje uit wat u kunt verwachten van een ruggenprik (epiduraal) tijdens de bevalling in het Slingeland Ziekenhuis. Een ruggenprik is één van de mogelijke vormen van pijnbestrijding tijdens de bevalling.

Laatst bijgewerkt op: 08 augustus 2022

ZwApp de app voor zwangeren

ZwApp de app voor zwangeren

Stockfoto
Extra begeleiding op POP-poli voor aanstaande moeders in een lastige situatie