Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Kwaliteit Echocentrum

Gepubliceerd op: 04 maart 2022

Het Echocentrum Slingeland geeft voorlichting over de echo-onderzoeken die u in de zwangerschap kunt laten doen om een aantal gezondheidsrisico's bij uw ongeboren kind op te sporen. Deze echo onderzoek worden ook wel prenatale screeningonderzoeken genoemd. Het voorlichtingsgesprek over deze onderzoeken noemen we een counselingsgesprek. Hiervoor heeft het echocentrum Slingeland een kwaliteitsovereenkomst met de SPN (Stichting Prenatale screening regio Nijmegen).

PERIDOS

Omdat het Echocentrum Slingeland een overeenkomst heeft met de SPN, is er een verplichting een aantal medische gegevens en persoonsgegevens aan te leveren aan een landelijke database (PERIDOS). Deze gegevens worden gebruikt voor de kwaliteitsbewaking, voor wetenschappelijk onderzoek en voor landelijke statistieken. PERIDOS is het digitale dossier waarin zorgverleners in het kader van de screening op down-, edwards- en patausyndroom en de 20-weken-echo, gegevens vastleggen om de kwaliteit van de screening te verbeteren en te optimaliseren. Het systeem voldoet aan strenge eisen die gesteld worden in het kader van privacy van patiënten.

Counselors

Het team van medewerkers van het Echocentrum Slingeland bestaat uit twee counselors. De counselors zijn speciaal opgeleid om voorlichting te geven over alle facetten van de prenatale screening. Zij volgen jaarlijks nascholingen en trainingen. Dit is om volledig op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en afspraken en om de vaardigheden te verbeteren en uit te breiden.

Laatst bijgewerkt op: 04 maart 2022

ZwApp de app voor zwangeren

ZwApp de app voor zwangeren

Stockfoto
Extra begeleiding op POP-poli voor aanstaande moeders in een lastige situatie