Overslaan en naar de inhoud gaan
search

Klinische bevalling

Gepubliceerd op: 03 maart 2022
Als u vanwege medische redenen (op medische indicatie) in het ziekenhuis bevalt, noemen we dat een klinische bevalling. De medische indicatie kan voor de zwangerschap al vaststaan, maar ook tijdens de zwangerschap of tijdens de bevalling ontstaan. U bevalt dan onder verantwoordelijkheid van de gynaecoloog en het verloskunde-team zorgt voor u.  Dit team bestaat uit verloskundigen, gespecialiseerde verpleegkundigen en gynaecologen. Op onze verloskamers zijn ook verloskundigen in opleiding en artsen in opleiding werkzaam.

Als u een medische indicatie heeft om in het Slingeland Ziekenhuis te bevallen, neemt u contact met de verloskamers op als:

  • de weeën zijn begonnen;
  • er sprake is van vruchtwaterverlies;
  • er sprake is van bloedverlies;
  • u zich ongerust maakt.

U kunt 24 uur per dag bellen met de verloskamers op telefoonnummer (0314) 32 92 90. U wordt dan verbonden met één van onze klinische verloskundigen. Als wordt afgesproken dat u naar de verloskamers mag komen, meldt u zich op verpleegafdeling B2. Tot 21.00 uur kunt u de hoofdingang van het ziekenhuis gebruiken, na 21.00 uur meldt u zich op de Spoedeisende Hulp (SEH).

Na de bevalling

Na de bevalling worden u en uw kind verzorgd op de verloskamer. Zodra het medisch verantwoord is, zult u met uw baby naar huis gaan. Vaak is dat een paar uur na de bevalling. Kraambezoek is van harte welkom, maar altijd in overleg met uw verpleegkundige. Als u na de bevalling niet meteen naar huis kunt, verblijft u op onze kraamafdeling, waar het meestal mogelijk is dat uw partner ook blijft overnachten. Om het contact met uw baby optimaal te laten verlopen, blijft uw baby steeds bij u op de kamer (rooming-in).
Als uw baby op de kinderafdeling is opgenomen, kunt u uw baby via een directe verbinding met de Babywatch zien vanaf de kraamafdeling. Er is een intensieve samenwerking tussen de zorgverleners van de kinderafdeling en de kraamafdeling.
In het Slingeland Ziekenhuis worden pasgeborenen zo nodig door de kinderarts nagekeken. De kinderartsen lopen dagelijks visite op de kraamafdeling.
 

Filmpje verloskamer

Benieuwd hoe een verloskamer in het Slingeland Ziekenhuis eruit ziet? In het filmpje hier naast laat verpleegkundige Maayke zien hoe een verloskamer eruit ziet en welke mogelijkheden er zijn. 

 

 

 

Laatst bijgewerkt op: 03 maart 2022

ZwApp de app voor zwangeren

ZwApp de app voor zwangeren

Stockfoto
Extra begeleiding op POP-poli voor aanstaande moeders in een lastige situatie