Blog › Zwangerschap

Zwangerschap

Zwangerschapscursussen in Slingeland Ziekenhuis (Door: LS, webredactie)

Goede voorbereiding geeft betere uitkomsten

Maandag, 22 September 2014 Door: Marieke Peulens, verloskundige Slingeland Ziekenhuis

Recent heb ik de opleiding tot Physician Assistant afgerond. Tijdens mijn opleiding heb ik onderzoek gedaan naar baringsangst. Ik wilde te weten komen hoe vaak dit voorkomt bij zwangere vrouwen, wat hiervan de oorzaak en het gevolg kan zijn en hoe deze vrouwen het beste geholpen kunnen worden.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 4

Medicijnen tijdens zwangerschap en borstvoeding (Door: LS, webredactie)

Maandag, 03 Februari 2014 Door Lonneke van Onzenoort, kinderarts
Uit onderzoek blijkt dat ruim 79% van de Nederlandse zwangeren medicijnen gebruikt tijdens de zwangerschap. Deze medicijnen kunnen invloed hebben op het ongeboren kind. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vroeggeboorte, laag geboortegewicht of aangeboren afwijkingen bij het kind. Het geneesmiddel kan via de moeder ook effecten hebben op het ongeboren kind. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld ontwenningsverschijnselen optreden bij het kind. Medicijnen die gebruikt worden tijdens de borstvoeding kunnen eveneens invloed hebben op het kind. Sommige geneesmiddelen gaan over in de borstvoeding en worden via deze weg ingenomen door het kind. Ze kunnen vervolgens leiden tot effecten bij het kind.
Het is belangrijk van de geneesmiddelen die u gebruikt tijdens zwangerschap en borstvoeding te weten óf en zo ja, welke invloed ze hebben op uw (ongeboren) kind. Zo kunt u, samen met uw arts of verloskundige, een afweging maken in het gebruik van de medicijnen.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Een kijkje achter de (echo)schermen van het Echocentrum (Door: Marja van Doesburg)

Woensdag, 06 Juni 2012
In maart van dit jaar werd het Verloskundig Echocentrum Slingeland (VES), voor de tweede keer vanaf de oprichting in 2007 gevisiteerd. Een visitatie is een manier om de kwaliteit van zorg en de kwaliteit van de organisatie te controleren. Eén van de gynaecologen reageerde: “Alweer, is er iets niet goed?” Maar niets is minder waar. Met het VES is alles prima in orde.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 1


 
Archief