Blog › Verloskunde

Verloskunde

Nieuwe maatregelen in verband met Corona voor zwangeren (Door: LS, webredactie)

Donderdag, 14 Mei 2020 Het kabinet heeft 6 mei 2020 versoepelingen aangekondigd met betrekking tot het coronavirus. Langzaam wordt de zorg opgeschaald in het ziekenhuis. Helaas blijven maatregelen deels van kracht om de verloskundige zorg in onze regio te kunnen blijven waarborgen. In verloskundig samenwerkingsverband ‘VSV de Slinge’ hebben wij regelmatig overleg over de laatste stand van zaken in onze regio.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 3

Dag van de geboorte 9 september (Door: LS, webredactie)

Donderdag, 07 September 2017 Op zaterdag 9 september 2017 is de jaarlijkse dag van de geboorte. Deze dag is in 2015 door Fonds Gezond Geboren in het leven geroepen. De datum staat symbool voor de 9 maanden dat de baby groeit in de baarmoeder. Tijdens deze dag worden kersverse ouders in diverse ziekenhuizen en via vele verloskundigen gefeliciteerd namens het Fonds Gezond Geboren.
 


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Voorlichting over bevalling; thuis of in het ziekenhuis (Door: LS, webredactie)

Maandag, 18 Januari 2016 Onlangs is de opzet van de voorlichting over bevallen gewijzigd. Alle verloskundige praktijken in de regio en het Slingeland Ziekenhuis verzorgen nu gezamenlijk vanuit VSV de Slinge iedere maand een voorlichtingsavond in het Slingeland Ziekenhuis. Hierbij komen alle mogelijke aspecten van de bevalling aan bod, zowel met betrekking tot thuis bevallen als in het ziekenhuis bevallen. Het is een aanrader voor aanstaande ouders om deze avond te bezoeken. Goede informatie kan onzekerheden wegnemen en ervoor zorgen dat u deze bijzondere periode met vertrouwen tegemoet gaat

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Stem ZwApp naar de overwinning (Door: LS, webredactie)

Nominatie Accenture Innovation Awards

Dinsdag, 15 September 2015 Sinds kort staat onze app voor zwangeren, de ZwApp ingeschreven voor de Accenture Innovation Awards 2015. Om de Publieksprijs in de wacht te slepen heeft  de ZwApp zoveel mogelijk stemmen nodig!  We vragen jullie om je stem uit te brengen via de website. Dit kan door te stemmen met je profiel van LinkedIn, Twitter- en Facebook. (Er wordt geen bericht op jouw pagina geplaatst, het profiel dient ter controle wie er al heeft gestemd).
ZwApp is genomineerd voor de publieksprijs.

https://innovation-awards.nl/concept/zwapp-zorg-voor-het-meest-kostbare/

ReageerLees verder

Aantal reacties: 1

Filmpje over Natuurlijke keizersnede (Door: LS, webredactie)

Donderdag, 25 Juni 2015 Soms is het niet mogelijk om te bevallen op natuurlijke wijze en komt een baby via de keizersnede (sectio) ter wereld. Het Slingeland Ziekenhuis voert, indien mogelijk, de natuurlijke sectio uit. Een keizersnede die veel lijkt op een natuurlijke bevalling. Bovendien blijkt een natuurlijke sectio beter voor de moeder-kindbinding en voor het op gang komen van de borstvoeding.

Hierover heeft het Slingeland Ziekenhuis nu een informatief filmpje gemaakt. U kunt het hier bekijken: https://youtu.be/3-UcM3VrX-c

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Poli Netwerkzorg Kwetsbare Zwangeren (Door: LS, webredactie)

Gang van zaken

Donderdag, 22 Januari 2015 In juli 2014 is de poli Netwerkzorg Kwetsbare Zwangeren van start gegaan. Dit is een polikliniek voor zwangeren die extra zorg nodig hebben tijdens de zwangerschap. Zwangeren die onder deze groep vallen zijn zwangeren met psychiatrische problematiek, psychosociale problematiek, middelengebruik, een verstandelijke beperking, een tienerzwangerschap en zwangere asielzoekers. Het doel van het organiseren van Netwerkzorg Kwetsbare Zwangeren is om met de juiste zorgverlening in het gezin de veiligheid van de pasgeborene te vergroten.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 1

Baringshoudingen (Door: LS, webredactie)

Door: Suzan Jurriens (verpleegkundige)

Dinsdag, 13 Augustus 2013 RedTent logoHalf maart kwam ik dokter Malmberg tegen op de verloskamers van het Slingeland Ziekenhuis. Hij  liet mij weten graag een 'RED TENT event' te organiseren in ons ziekenhuis.  Maar zoals voor de meeste van ons wel herkenbaar: de overvolle agenda. Ik stelde voor om het samen met twee collega’s te gaan oppakken. Op dat moment had ik nog nooit gehoord van een RED TENT event. Dankzij een korte uitleg van hem en Google kwam ik al een heel eind verder.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 3

Prenatale echo’s, voorlichting en begeleiding zwangeren (Door: LS, webredactie)

Echocentrum Slingeland

Vrijdag, 05 Juli 2013 Artikel in Slingeland Nieuws nr. 13 - mei 2013

Het Echocentrum Slingeland verzorgt al sinds 2007 op professionele wijze de prenatale screening voor vrouwen die in verwachting zijn. Voor de prenatale screening is geen verwijzing nodig van een arts of verloskundige en kunnen vrouwen op eigen initiatief een afspraak maken. Het echocentrum hecht veel waarde aan kwaliteit, voorlichting aan en begeleiding van de zwangere vrouw en aanstaande vader.

Voldoen aan strenge eisen

De echoscopisten van het Slingeland Ziekenhuis volgen elk jaar diverse nascholingen en trainingen om de prenatale screening in Doetinchem te kunnen doen. Daarnaast verzorgen de echoscopisten de echo’s die op verwijzing van de gynaecologen of verloskundigen uit de eerste lijn moeten worden gemaakt.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0


 
Archief