KenniscentrumBevallenBevallen in het Slingeland › Voorlichtingsavond › Voorlichtingsavond over bevallen

Voorlichtingsavond over bevallen

thuis of in het ziekenhuis


De maandelijkse voorlichtingsbijeenkomsten over bevallen in het Slingeland Ziekenhuis komen i.v.m. het coronavirus te vervallen tot nadere orde. Om zwangeren en hun partners toch voor te bereiden is er een filmpje gemaakt waarin we de belangrijkste zaken toelichten: Bekijk het filmpje

Iedere eerste dinsdag van de maand

Op de eerste dinsdag van de maand vindt in het Slingeland Ziekenhuis een voorlichtingsavond plaats voor toekomstige ouders. De avond start om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Deze informatieavonden worden georganiseerd door VSV de Slinge.

De zwangerschap is een spannende periode voor aanstaande ouders waarin ze veel nieuwe ervaringen opdoen. Naarmate de bevalling dichterbij komt neemt de behoefte aan informatie hierover toe. Goede informatie kan onzekerheden wegnemen en ervoor zorgen dat u deze bijzondere periode met vertrouwen tegemoet gaat.


Programma

Tijdens deze voorlichtingsavond krijgt u uitleg over het verloop van de bevalling, zoals het thuis of in het ziekenhuis kan gaan. Er wordt informatie gegeven over de verschillende vormen van pijnstilling. Daarnaast kunt u kunt vragen stellen aan de verloskundige, verpleegkundige en gynaecoloog. Ook de lactatiekundige en kraamverzorgende zijn aanwezig om uw vragen over borstvoeding en de kraamperiode te beantwoorden.

Er zijn drie onderdelen per avond:
  • Voorlichting: de normale zwangerschap, thuis bevallen (door de eerstelijns verloskundige);
  • Voorlichting: bevallen in het ziekenhuis en medicamenteuze pijnstilling (door gynaecoloog en klinisch verloskundige);
  • Rondleiding op de verloskamers: een verpleegkundige en een kraamverzorgende nemen u mee voor een rondleiding. Mocht het zo zijn dat alle verloskamers bezet zijn dan kunt u daar op een later moment ook nog een afspraak voor maken.
Wij ontvangen u bij binnenkomst in het Slingeland Ziekenhuis en vertellen u dan bij welk onderdeel u als eerste wordt verwacht en waar u naar toe moet.

Aanmelden

We vragen u om zich aan te melden voor deze voorlichtingsavond. U kunt hiervoor contact opnemen met het secretariaat Verloskunde van het Slingeland Ziekenhuis. Zij zijn dagelijks bereikbaar van 09.00-12.00 op telefoonnummer (0314) 32 92 81.Deel deze pagina: