BlogVerloskunde › Nieuwe maatregelen in verband met Corona voor zwangeren

Nieuwe maatregelen in verband met Corona voor zwangeren

LS, webredactie

Donderdag, 14 Mei 2020

Het kabinet heeft 6 mei 2020 versoepelingen aangekondigd met betrekking tot het coronavirus. Langzaam wordt de zorg opgeschaald in het ziekenhuis. Helaas blijven maatregelen deels van kracht om de verloskundige zorg in onze regio te kunnen blijven waarborgen. In verloskundig samenwerkingsverband ‘VSV de Slinge’ hebben wij regelmatig overleg over de laatste stand van zaken in onze regio.


Controleschema zwangerschap

Het controleschema in de zwangerschap ziet er als volgt uit:
tabel zwangerschapscontrole

Voor bepaalde medische indicaties is er een ander schema. Dit wordt met je besproken als dat voor jou van toepassing is. Let op! Reeds geplande afspraken blijven staan volgens het oude controleschema.
 

Intakeformulier

Na aanmelding op de polikliniek van het Slingeland Ziekenhuis bij een nieuwe zwangerschap of bij een verwijzing naar de gynaecoloog, krijg je een e-mail met daarin een link naar Mijn Slingeland. We vragen je een intakeformulier in te vullen voor je afspraak. Deze informatie gebruiken wij tijdens de (telefonische) afspraak. Informatie over werkwijze Mijn Slingeland vind je hier: https://www.slingeland.nl/mijnslingeland
Maatregelen

Deze belangrijkste maatregelen blijven gelden:
  • Kom met klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts niet naar het ziekenhuis. Neem eerst telefonisch contact op, zodat we de afspraak mogelijk kunnen verzetten.
  • Houd zoveel mogelijk 1,5 meter afstand tot andere zwangeren en zorgverleners en pas hygiënemaatregelen toe.
  • Kom alleen naar de afspraken, in het schema is aangegeven bij welke controles de partner of begeleider eventueel welkom zijn. Kinderen of andere familieleden mogen nog niet mee naar de zwangerschapscontroles of echo’s.
  • Wanneer je bevalt in het ziekenhuis mag er voorlopig maar 1 persoon bij de geboorte zijn en de uren na de bevalling. Dus ook kraamvisite is helaas niet welkom in het ziekenhuis.
  • Wanneer de komende weken blijkt dat er door deze versoepelingen weer meer besmettingen zijn, dan zijn we genoodzaakt om de zorg hierop aan te passen.
 
 

ZwApp biedt belangrijke informatie

 
Betrouwbare informatie passend bij jouw persoonlijke situatie en de zwangerschapsduur vind je in ZwApp. ZwApp is een medische app van ons ‘VSV de Slinge’.
Ben je net zwanger dan is het belangrijk om de informatie over de screening naar down-, edwards- en patausyndroom en de 20 wekenecho te lezen. Dit wordt besproken bij de telefonische afspraak na de termijnecho. ZwApp is te downloaden in de appstore of Google playstore.

Laatste updates

Houd de website en social media van het VSV de Slinge in de gaten voor de laatste updates over de zorg (Instagram @vsv_deslinge en Twitter @VSV_DeSlinge).
 
We zijn ons bewust dat deze strikte maatregelen consequenties geven in deze bijzondere  periode van zwangerschap en geboorte. Ook begrijpen we dat dit teleurstelling met zich mee kan brengen. Tegelijkertijd zijn deze maatregelen ook noodzakelijk om goede zorg te kunnen waarborgen. We vertrouwen op je begrip.
 
Met vriendelijke groet,
Het verloskundig team ‘VSV de Slinge’


ReageerReageer

Reacties

Uw reactie op Nieuwe maatregelen in verband met Corona voor zwangeren

(Let op: de nicknaam die u opgeeft zal zichtbaar zijn.)