BlogRecente blogs › Dag van de geboorte 9 september

Dag van de geboorte 9 september

LS, webredactie

Donderdag, 7 September 2017

Op zaterdag 9 september 2017 is de jaarlijkse dag van de geboorte. Deze dag is in 2015 door Fonds Gezond Geboren in het leven geroepen. De datum staat symbool voor de 9 maanden dat de baby groeit in de baarmoeder. Tijdens deze dag worden kersverse ouders in diverse ziekenhuizen en via vele verloskundigen gefeliciteerd namens het Fonds Gezond Geboren.
 


Campagne: ontvang een doosje macarons

Om tijdens deze dag meer aandacht te vragen voor het fonds en het belang van wetenschappelijk onderzoek, is het fonds een campagne gestart. Ouders die in de week van 9 tot en met 16 september bevallen en hun geboortekaartje opsturen naar het fonds, ontvangen een doosje macarons van de Cupcake Boutique en maken kans op een starterspakket van Difrax.


Over Fonds Gezond Geboren

Fonds Gezond Geboren is in 2014 opgericht. Elk jaar worden in Nederland zo’n 170.000 baby’s geboren. 10% van deze kinderen maakt geen goede start en zo’n 1.300 van hen redt het niet. Fonds Gezond Geboren vindt dat élk nieuw leven een goede start verdient. Daarom werkt het fonds samen met verloskundigen, gynaecologen, neonatologen/kinderartsen en wetenschappers en financiert medisch wetenschappelijke onderzoeksprojecten die gericht zijn op de periode vóór, tijdens en vlak na de geboorte. Het is de ambitie van het fonds om het aantal baby’s dat geen gezonde start heeft in 2030 met 30% te verminderen. www.fondsgezondgeboren.nl.
Want winst aan het begin van het leven, is winst voor het hele leven.


ReageerReageer

Reacties

Uw reactie op Dag van de geboorte 9 september

(Let op: de nicknaam die u opgeeft zal zichtbaar zijn.)