BlogBorstvoeding › Samen voor borstvoeding

Samen voor borstvoeding

LS, webredactie

Maandag, 1 Oktober 2018

 
Week 40 van elk jaar is omgedoopt tot ‘Samen voor Borstvoeding Week’. Ook de borstvoedingswerkgroepen van de Santiz ziekenhuizen besteden extra aandacht aan de jonge moeders op de afdelingen van Vrouw en Kind. De moeders ontvangen in de week van 1 oktober een kleine attentie in de vorm van een borstvoedingsstrikje.


Het borstvoedingsstrikje is vervaardigd door de borstvoedingswerkgroep. Het strikje is een handig hulpmiddel om aan de bh te bevestigen. Zo weet de moeder aan welke borst ze moet beginnen met de eerstvolgende voeding.
borstvoedingsweek strikje
Vanaf 2015 hebben de Samenwerkende Borstvoedings Organisaties (SBO) de eerste week van augustus uitgeroepen tot internationale Wereld Borstvoeding Week. Dit jaar met het thema ‘Samen sterk voor borstvoeding’. Samenwerking die op vele vlakken vorm kan krijgen; tussen zorgverleners en moeders, tussen ziekenhuizen en zorginstellingen, in het persoonlijke netwerk van de moeder etc.
In Nederland is daarnaast week 40 uitgeroepen tot ‘Samen voor Borstvoeding Week’, uiteraard met een knipoog naar de 40 weken die gemiddeld staan voor een zwangerschap. In deze actieweek vraagt de borstvoedingswerkgroep van het Slingeland Ziekenhuis nu voor het derde jaar aandacht voor borstvoeding.
 
Op het kenniscentrum Verloskunde is uitgebreide informatie te vinden over het geven van borstvoeding:
 


ReageerReageer

Reacties

Uw reactie op Samen voor borstvoeding

(Let op: de nicknaam die u opgeeft zal zichtbaar zijn.)