BlogAlgemeen › Nieuwe maatregelen door corona

Nieuwe maatregelen door corona

LS, webredactie

Maandag, 5 Oktober 2020

 
Omdat het helaas noodzakelijk is de maatregelen rondom het coronavirus aan te scherpen, zijn in het Slingeland Ziekenhuis nieuwe maatregelen genomen. Deze hebben ook gevolgen voor de controles in de zwangerschap, afspraken bij de bevallingen en voor het kraambezoek. De nieuwe afspraken gaan in vanaf 5 oktober 2020.

Wij vinden het belangrijk dat we zoveel mogelijk zwangeren kunnen blijven zien. Daarom is het noodzakelijk om bij de contactmomenten de hygiënemaatregelen te blijven nemen (handen wassen en desinfecteren), mondmaskers te dragen en vragen we de zwangere om bij de controles alleen te komen. 


Hieronder staan de afspraken zoals die nu gelden in het Slingeland Ziekenhuis:

Mondmasker

Vanaf 2-10-2020 draagt iedereen die het ziekenhuis betreedt een mondmasker. Draag uw eigen mondmasker. U draagt het mondmasker gedurende u gehele bezoek aan het ziekenhuis. 

Klachten?

Bij verkoudheidsklachten en/of koorts is het advies om u zo spoedig mogelijk te laten testen via de GGD conform het overheidsadvies. Laat ons weten als u een positieve coronatest heeft. Wij bespreken dan met u of uw volgende afspraak verplaatst kan worden. Heeft uw partner klachten of positief getest op corona, laat het ons dan ook weten.

Kom alleen naar uw afspraak

Kom alleen naar uw afspraak. U kunt altijd vragen of iemand mee kan luisteren of kijken via de telefoon. Bij de volgende afspraken mag uw partner meekomen: de 1e echo in de zwangerschap, de termijnecho, de 20 weken echo (die vindt plaats bij een echocentrum buiten het ziekenhuis), de echo en controle bij 32-33 weken en bij de echo of controle bij 36 weken. Komt u toch met een partner/ begeleider naar het ziekenhuis, dan kan uw partner/ begeleider wachten bij het bezoekersrestaurant op de begane grond. Hij/ zij mag niet mee komen naar de polikliniek of daar in de wachtkamer plaatsnemen.

Bevallingen

Naast uw partner blijft het mogelijk om een extra persoon mee te nemen als u bevalt in het Slingeland ziekenhuis. Deze persoon draagt tijdens het verblijf in het ziekenhuis een mondmasker. Wij vragen van uw partner en de eventuele extra persoon om tijdens de bevalling op de verloskamer te blijven en niet in het ziekenhuis rond te lopen. Bezoek op de verloskamers is niet toegestaan. Badbevallingen blijven mogelijk in het Slingeland Ziekenhuis.

Verblijf op comfortkamers en couveusesuites na de bevalling

Indien u na de bevalling opgenomen wordt, is het voor broertjes en zusjes mogelijk om eenmalig op kraambezoek te komen onder begeleiding van uw partner. Ook dan geldt: kom rechtstreeks naar de kamer en loop niet vrij rond in het ziekenhuis.

Tot slot

Wij begrijpen maar al te goed dat u graag met uw partner naar alle afspraken wil komen. Deze strengere maatregelen zijn nodig om een snelle verspreiding van het coronavirus af te remmen en elkaar te beschermen. Wij rekenen op uw medewerking.


ReageerReageer

Reacties

Uw reactie op Nieuwe maatregelen door corona

(Let op: de nicknaam die u opgeeft zal zichtbaar zijn.)