Blog › Borstvoeding

Borstvoeding

Samen voor borstvoeding (Door: LS, webredactie)

Maandag, 01 Oktober 2018  
Week 40 van elk jaar is omgedoopt tot ‘Samen voor Borstvoeding Week’. Ook de borstvoedingswerkgroepen van de Santiz ziekenhuizen besteden extra aandacht aan de jonge moeders op de afdelingen van Vrouw en Kind. De moeders ontvangen in de week van 1 oktober een kleine attentie in de vorm van een borstvoedingsstrikje.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Wereld BorstvoedingsWeek (Door: Linda Offereins, lactatiekundige)

Dinsdag, 07 Oktober 2014 In de week van 29 september was het Wereld BorstvoedingsWeek, nou ja…de Néderlandse Wereld BorstvoedingsWeek.In de rest van de wereld is de eerste week van augustus de borstvoedingsweek, maar in Nederland is dat ooit gewijzigd naar oktober. Het leek destijds niet zo handig om acties op te zetten in het kader van de Wereld BorstvoedingsWeek als dit midden in de vakantieperiode viel.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Borstvoeding: goede informatie geeft een goede start (Door: Linda Offereins, lactatiekundige)

Woensdag, 11 April 2012 Borstvoeding geven is niet zo vanzelfsprekend in onze cultuur. Dit heeft te maken met het feit dat wij in ons leven geen of weinig borstvoeding zien gebeuren.
 
In Noorwegen, waar borstvoeding voorkomt binnen het gewone straatbeeld, groeien mensen op met het idee dat borstvoeding blijkbaar normaal is, en zijn daardoor eerder geneigd dit zelf ook te gaan doen. In Afrikaanse en Islamitische culturen, waar vrouwen dicht bij elkaar leven en met elkaars kinderen opgroeien is borstvoeding geven de normaalste zaak van de wereld. Van jongs af aan zien meisjes hoe dit moet. Nederlandse vrouwen moeten het ‘kunstje' helemaal zelf aanleren en dat blijkt in de praktijk soms niet mee te vallen.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0


 
Archief