Blog › Bevalling

Bevalling

De geboorte van Anna (Door: LS, webredactie)

ingestuurde brief van een kraamvrouw

Dinsdag, 15 September 2015
Nu de kraamweek achter de rug is en we de draai met onze kleine meid weer een beetje beginnen te vinden willen we even de tijd nemen om alle betrokken bij de zwangerschap en geboorte van onze dochter Anna te bedanken. Na een eerste zwangerschap die gekenmerkt werd door gepieker, stress en heel veel onzekerheid was dit van het begin van de zwangerschap tot en met de bevalling, dankzij jullie begrip en steun, een prachtige ervaring.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Ervaringen van een kraamvrouw (Door: LS, webredactie)

door: Milou

Vrijdag, 06 Februari 2015 Mijn naam is Milou en ik ben zwanger van ons eerste kindje. Ik ben doorverwezen door de verloskundige in mijn woonplaats omdat ik een te hoog BMI heb. Ik weet al dat ik klinisch ga bevallen in het ziekenhuis. Mijn zwangerschap loopt voorspoedig met weinig tot geen klachten. Nu het einde nadert heb ik alleen last van het vele vocht dat ik vasthoud.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Remifentanil, nieuwe methode voor pijnstilling tijdens de bevalling (Door: T.E.M. Verhagen, gynaecoloog)

beschikbaar in het Slingeland Ziekenhuis

Zaterdag, 01 Februari 2014 Er zijn verschillende manieren om de pijn bij een bevalling te verzachten. Tijdens de bevalling maakt je lichaam zelf pijnstillers aan, dit zijn endorfines. Daarnaast kun je door het aannemen van verschillende houdingen, massage of warmte van bijvoorbeeld douche, bad of kruik de pijn van de weeën vaak beter opvangen. Kies je voor pijnstilling met medicijnen, dan beval je in het ziekenhuis en heb je de keuze uit een ruggenprik (epiduraal anesthesie), een injectie met een morfine-achtig medicijn (pethidine) en nu ook een infuus met een morfine-achtig medicijn: remifentanil.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 3

Natuurlijke keizersnede (Door: LS, webredactie)

Maandag, 10 Juni 2013

Een patiëntvriendelijke variant op de traditionele keizersnede

Artikel uit Slingeland Nieuws
Iedere geboorte is een unieke ervaring. Soms is het niet mogelijk om te bevallen op natuurlijke wijze en komt een baby via de keizersnede (sectio) ter wereld. Het Slingeland Ziekenhuis is gestart met de natuurlijke sectio, een keizersnede die veel lijkt op een natuurlijke bevalling. Bovendien blijkt een natuurlijke sectio beter voor de moeder-kindbinding en voor het op gang komen van de borstvoeding.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Hoe wil jij bevallen in de regio Oost Gelderland? (Door: )

Maandag, 29 Oktober 2012 Er is heel veel te doen in en om de verloskundige zorg in Nederland. En een ieder heeft zijn mening: gynaecologen, verloskundigen en zorgverzekeraars, maar ook politiek Den Haag.  Alles kan nog beter, veiliger en goedkoper. Daarbij komt ook de marktwerking in de zorg. Elk ziekenhuis wil verloskundige zorg behouden. Verloskunde is vaak het eerste contact en daarmee heel belangrijk voor de binding met het ziekenhuis.
Ook ik ben vol enthousiasme met het ontwikkelen van een ‘Moeder en Kind-centrum’ bezig. In mijn verloskundige droom zetten alle zorgverleners hun beste beentje voor. Volgens mij is de essentie in de verloskundige zorg dat allen alleen het belang van goede kwalitatieve verloskunde zien. Er is een gemeenschappelijk belang. Daar zit ‘m de clou.....

Maar om wie draait het? Om jou, toch?

Al vaker heb ik me afgevraagd: wat vindt jij belangrijk in de verloskundige zorg?

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Interactieve avond voor zwangeren (Door: JB, webredacteur)

Hoe wil jij bevallen?

Dinsdag, 02 Oktober 2012 In de media zijn er vele berichten over bevallen. De vrouw zelf is hier echter weinig over aan het woord geweest. Wij, de NVOG, willen namens de gynaecologen weten hoe jij wilt bevallen.

Interactieve avond: 1 november van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Tijdens deze interactieve avond wordt er in Utrecht gediscussieerd over stellingen. Deze stellingen worden door verschillende betrokkenen kort ingeleid en via webcam gestreamd. Hierdoor  is het mogelijk deze avond ook op andere plaatsen (bijvoorbeeld in ons ziekenhuis, maar ook thuis) te volgen en deel te nemen aan de discussie via social media als Twitter, Facebook, e-mail of sms.

En jíj, onze patiënt of geïnteresseerde, kunt hier actief aan meedoen

  • Welke verloskundige vragen heb je altijd al willen stellen?
  • Wat zou er volgens jou moeten veranderen in de zorg tijdens de zwangerschap, geboorte en het kraambed?
  • Als je niet thuis kunt bevallen, welke voorzieningen zou de andere plaats van bevallen dan minimaal moeten hebben om het voor jou prettig te maken?
En zo zijn er wellicht nog veel meer vragen en opmerkingen te bedenken. Schroom niet en mail deze aan voorlichting@nvog.nl. Bezoek ook onze website: www.hoewiljijbevallen.nl.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0


 
Archief