Blog › Algemeen

Algemeen

Nieuwe maatregelen door corona (Door: LS, webredactie)

Maandag, 05 Oktober 2020  
Omdat het helaas noodzakelijk is de maatregelen rondom het coronavirus aan te scherpen, zijn in het Slingeland Ziekenhuis nieuwe maatregelen genomen. Deze hebben ook gevolgen voor de controles in de zwangerschap, afspraken bij de bevallingen en voor het kraambezoek. De nieuwe afspraken gaan in vanaf 5 oktober 2020.

Wij vinden het belangrijk dat we zoveel mogelijk zwangeren kunnen blijven zien. Daarom is het¬†noodzakelijk om bij de contactmomenten de hygi√ęnemaatregelen te blijven nemen (handen¬†wassen en desinfecteren), mondmaskers te dragen en vragen we de zwangere om bij de¬†controles alleen te komen.¬†


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Comfortkamers en couveusesuites bieden ruimte voor ouders en hun kind (Door: LS, webredactie)

Uit Slingeland Nieuws 2015

Maandag, 27 Juli 2015 Om ouders zoveel mogelijk te betrekken bij de zorg voor hun pasgeboren baby, zijn op de Kraamafdeling vier comfortkamers gerealiseerd en op de Kinderafdeling twee couveusesuites, waarvan er een geschikt is voor meerlingen.
‚ÄúAls een moeder extra zorg nodig heeft, blijft de baby bij de moeder op de Kraamafdeling in een comfortkamer‚ÄĚ, aldus gynaecoloog Tamara Verhagen. ‚ÄúHeeft het kindje intensieve zorg nodig, dan kan de baby samen met de moeder naar een couveusesuite op de Kinderafdeling‚ÄĚ, aldus kinderarts Lonneke Onzenoort.

‚ÄúOok de vader kan dag en nacht bij moeder en kind verblijven.‚ÄĚReageerLees verder

Aantal reacties: 0

De ZwApp (Door: T.E.M. Verhagen, gynaecoloog)

App voor zwangeren vanaf 30-6-15 verkrijgbaar

Zondag, 28 Juni 2015 Met trots presenteren wij, namens ons¬†Verloskundig SamenwerkingsVerband de Slinge, een app voor zwangeren: ‚Äėde ZwApp‚Äô.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Pret-echo’s en kerstmarkten (Door: LS, webredactie)

Steun ethiopische vrouwen

Dinsdag, 06 Januari 2015 Collega's van het Slingeland Ziekenhuis gaan in 2015 naar Soddo in Ethiopi√ę om te opereren en om les te geven aan de lokale vroedvrouwen in het ziekenhuis en in de buitengebieden. Bovendien zamelen ze geld in om sets wasbaar maandverband te kunnen verstrekken. De afgelopen maand deden ze dat door op kerstmarkten te staan en pretecho's te maken.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Maak een pretecho en steun de vrouwen in Ethiopie (Door: Marja van Doesburg)

20 december 9.00 tot 16.00 uur

Dinsdag, 02 December 2014 Een groep collega's wil in 2015 naar Soddo in Ethiopi√ę gaan om te opereren en om les te geven aan de lokale vroedvrouwen¬† in het ziekenhuis en in de buitengebieden. Ze willen geld inzamelen om sets wasbaar maandverband te kunnen verstrekken aan vrouwen die bevallen zijn of een gynaecologische operatie hebben gehad. Deze vrouwen kunnen dan doorwerken als ze menstrueren.
Ook meisjes op middelbare scholen zijn enorm geholpen met deze wasbare sets, zij kunnen dan gewoon tijdens hun maandelijkse periode naar school blijven gaan en hoeven geen lessen te missen.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Nieuw echo-apparaat wereldwijd als eerste in Slingeland (Door: LS, webredactie)

Apparaat is ‚Äėeen genot om mee te werken'

Vrijdag, 10 Januari 2014 Artikel uit Doetinchems Vizier
DOETINCHEM - Met de levering van het allernieuwste state-of-the-art echo apparaat ‚ÄėEPIQ 7‚Äô van Philips Healthcare heeft het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem wereldwijd als eerste de beschikking over de nieuwste ultrasound techniek om echo‚Äôs in de verloskunde en gynaecologie te kunnen maken.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Verloskunde in Ethiopi√ę (Door: LS, webredactie)

door Marieke Peulers-Kwakkel

Donderdag, 10 Oktober 2013 Op 21 oktober ga ik, Marieke Peulers, voor bijna zes weken naar Soddo in Ethiopi√ę. Dit ligt zo‚Äôn 400 km ten zuidwesten van Addis Abbeba.
Ik werk nu ruim 12 jaar in het Slingeland Ziekenhuis als klinisch verloskundige, nadat ik 16 jaar in de eerstelijn gewerkt heb en veel thuisbevallingen begeleid heb. Ik ben nu voor het 3de en laatste jaar bezig met de opleiding Master Physician Assistant Klinisch Verloskundige. De opleiding vereist dat je een paar weken naar het buitenland gaat en mijn grote wens is altijd geweest om ooit naar Afrika te mogen gaan, dus ik dacht: ‚ÄúDit is mijn kans!‚ÄĚ


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

De eigen kraamverzorgende voor, tijdens en na de bevalling (Door: LS, webredactie)

Pagina in huis-aan-huiskrant juni 2013

Vrijdag, 21 Juni 2013 Poliklinisch bevallen in het ziekenhuis met je eigen verloskundige is al jaren een vertrouwd beeld. Naast de verloskundige assisteert nu ook ‚Äėde eigen kraamverzorgende‚Äô tijdens, voor en na de bevalling. Een initiatief van de werkgroep Post Partum Zorg waarin gynaecologen, kinderartsen, verpleegkundigen, klinisch en eerstelijns verloskundigen vertegenwoordigd zijn.

Lees hier het hele artikel


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Afdeling Vrouw en Kind van het Slingeland Ziekenhuis zet zich in voor Serious Request (Door: JB, webredacteur)

Woensdag, 19 December 2012 Elke 6 seconde sterft er ergens ter¬† wereld, met name Afrika en Zuidoost-Azi√ę, een baby. Voor,¬†tijdens of vlak na de geboorte. Oorzaken hiervan zijn gebrek aan (goede) medische zorg, voorlichting en begeleiding.¬† Dit komt neer op ruim 5,5 miljoen baby‚Äôs per jaar!

Voor de meeste mensen in Nederland is een ziekenhuis bereikbaar binnen 30 minuten vanaf huis. Dit is helaas niet overal zo. Vaak zijn klinieken en ziekenhuizen voor zwangere vrouwen, jonge moeders en hun baby’s niet (goed) bereikbaar of beschikken ze niet over de juiste materialen en kennis. Veel vrouwen weten niet goed hoe zij voor een pasgeboren kindje moeten zorgen.

Als je dit hoort raakt het je als mens maar zeker als professional in de zorg rondom de bevalling. Het Rode Kruis gaat hierin ondersteunen en daar is veel geld voor nodig.

Wij willen met ons team Vrouw en Kind van het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem, ons samen sterk  maken om deze geweldige actie te laten slagen!!

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Symposium prenatale screening (Door: Marja van Doesburg)

Prenatale screening, wiens keuze?

Woensdag, 19 September 2012 Om te vieren dat het Echocentrum Slingeland 5 jaar bestaat, wordt er 10 oktober een symposium gehouden over prenatale screening gehouden in het Slingeland Ziekenhuis. Het thema van de dag is: non-directief counselen, vrije keuze geven en begrijpelijk voorlichten. Dit symposium is bedoeld voor zorgverleners in de verloskundige zorg. Ge√Įnteresseerden kunnen zich tot 5 oktober aanmelden voor het symposium via verloskundig.echocentrum@slingeland.nl.

Na het symposium zal hier op een het blog een verslag komen van wat er zoal aan bod is gekomen tijdens het symposium.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Tweet je bekkenbodemvraag (Door: JB, webredacteur)

Maandag, 06 Augustus 2012
Doetinchems Vizier, publicatie 31 juli 2012
Door: Manon Hendrix


Van links naar rechts: @BRaterink, @Leny0511, @AlecMalmberg, @kirstenschat. foto Roel KleinpenningDOETINCHEM - Twitteren is hot. Zelfs de dokter doet er nu aan mee en je kunt hem rechtstreeks bereiken. In de Achterhoek wordt sinds januari dit jaar getwitterd door de afdeling ‘Moeder en kind’ van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.

“Ik kwam op het idee om te gaan twitteren tijdens een congres over bekkenbodemproblemen, vertelt ‘@AlecMalmberg’ (twitternaam). “Wij hebben als Slingeland Ziekenhuis een samenwerking met VSV De Slinge: het een samenwerking tussen eerste- en tweedelijns zorgverleners in de verloskunde in deze regio. Om die samenwerking naar buiten uit te dragen, zette ik Twitter in. Dat bleek een succes. Daar moest meer inzitten”, vertelt Alec Malmberg, gynaecoloog in het Slingeland. “We hebben het twitterteam ‘moeder en kind’ opgezet dat bestaat uit eerste- en tweedelijns verloskundigen, echoscopisten, dokters, een secretaresse, verpleegkundigen, lacatiekundigen.”


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Luisteren, luisteren, luisteren en horen (Door: )

Vrijdag, 06 April 2012

Mijn beleving van TedxMaastricht, the future of health; de maandagmorgen.

Bij het verlaten van de eerste sessie liep ik met een aantal jonge mensen naar buiten. Zij vonden er maar weinig nieuws was verteld. Ik was verbaasd. Bij navraag bleek dat ze het luisteren nu wel kenden. Maar is dat nu echt zo? Is dat zo bij meer van mijn collega's? We weten dat we moeten luisteren maar horen we ook?

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Infoavond Overgewicht en Vruchtbaarheid (Door: )

Woensdag, 21 Maart 2012 Op maandag 26 maart 2012 is in Zalencentrum de Kruisberg een  informatieavond over overgewicht en vruchtbaarheid. Gynaecoloog Eveline Tepe van het Slingeland Ziekenhuis geeft uitleg over het verband tussen een te hoog gewicht en verminderde vruchtbaarheid. Henny Metz van Bakker & Metz en Trudy Tolkamp van Sensire Diëtetiek gaan in op het belang van een gezond gewicht en hoe u dat op een verantwoorde manier kunt bereiken.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Publieksdagen NVOG (Door: JB, webredacteur)

Dinsdag, 13 Maart 2012 Dit jaar bestaat de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) 125 jaar. Daarom houdt de NVOG dit jaar twee publieksdagen, op 24 maart en op 29 september. Patiënten en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om meer te weten te komen over gynaecologie of verloskunde. Vanuit het Slingeland Ziekenhuis zal gynaecoloog A. Malmberg aanwezig zijn op de publieksdagen.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Welkom in de verloskundige zorg (Door: JB, webredacteur)

Donderdag, 01 Maart 2012 Met enthousiasme werken mijn collega's en ik in de gynaecologie en verloskunde. Via dit blog vind ik het leuk om onderwerpen die ons bezighouden met u te delen.

Al langere tijd zijn wij, achter de schermen, actief om de verloskundige en gynaecologische zorg aan te passen aan de huidige tijd. Nog meer te begeleiden en te coachen.
Van oudsher vind ik ons gynaecologen al de modernste dokter van het ziekenhuis. Ik zal dat proberen uit te leggen. Wij zien een vrouw in verschillende levensfasen. In zwangerschappen hebben we kennis gemaakt en vaak komt men bij gynaecologische klachten terug. Samen met de vrouw en haar naasten zoeken we telkens naar de best passende begeleiding.
Het is prettig te werken in een groep. Vrouwen kunnen een keuze maken voor één van ons. We hebben ons, twee aan twee, verdiept in eigen aandachtsgebieden. Zo treffen de vrouwen kundige dokters, die behandelingen en operaties vaak uitvoeren. En dat geeft betere resultaten en minder kans op bijwerkingen. Met deze gedachte zal ik ook collega's uitnodigen om via dit blog onderwerpen met u te bespreken.
 
We nodigen u van harte uit om met ons van gedachten te wisselen over deze onderwerpen. Dat geeft ons feedback en inzicht. We hebben veel ideeën om de zorg nog verder te verbeteren. Zoals met Youtube-filmpjes, die de uitleg en de folders nog verder ondersteunen. Het kan allemaal leiden tot beter begrip en meedenken in behandelmogelijkheden. Wij hopen dat u, net als wij, blij bent met de vernieuwde website en verbeterde informatie.
 
Alec Malmberg

ReageerLees verder

Aantal reacties: 1


 
Archief