Blog › Blog Verloskunde

Recente blogberichten

Dag van de geboorte 9 september (Door: webredacteur LS)

Donderdag, 07 September 2017 Op zaterdag 9 september 2017 is de jaarlijkse dag van de geboorte. Deze dag is in 2015 door Fonds Gezond Geboren in het leven geroepen. De datum staat symbool voor de 9 maanden dat de baby groeit in de baarmoeder. Tijdens deze dag worden kersverse ouders in diverse ziekenhuizen en via vele verloskundigen gefeliciteerd namens het Fonds Gezond Geboren.
 


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Voorlichting over bevalling; thuis of in het ziekenhuis (Door: webredacteur LS)

Maandag, 18 Januari 2016 Onlangs is de opzet van de voorlichting over bevallen gewijzigd. Alle verloskundige praktijken in de regio en het Slingeland Ziekenhuis verzorgen nu gezamenlijk vanuit VSV de Slinge iedere maand een voorlichtingsavond in het Slingeland Ziekenhuis. Hierbij komen alle mogelijke aspecten van de bevalling aan bod, zowel met betrekking tot thuis bevallen als in het ziekenhuis bevallen. Het is een aanrader voor aanstaande ouders om deze avond te bezoeken. Goede informatie kan onzekerheden wegnemen en ervoor zorgen dat u deze bijzondere periode met vertrouwen tegemoet gaat

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

De geboorte van Anna (Door: webredacteur LS)

ingestuurde brief van een kraamvrouw

Dinsdag, 15 September 2015
Nu de kraamweek achter de rug is en we de draai met onze kleine meid weer een beetje beginnen te vinden willen we even de tijd nemen om alle betrokken bij de zwangerschap en geboorte van onze dochter Anna te bedanken. Na een eerste zwangerschap die gekenmerkt werd door gepieker, stress en heel veel onzekerheid was dit van het begin van de zwangerschap tot en met de bevalling, dankzij jullie begrip en steun, een prachtige ervaring.

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Stem ZwApp naar de overwinning (Door: webredacteur LS)

Nominatie Accenture Innovation Awards

Dinsdag, 15 September 2015 Sinds kort staat onze app voor zwangeren, de ZwApp ingeschreven voor de Accenture Innovation Awards 2015. Om de Publieksprijs in de wacht te slepen heeft  de ZwApp zoveel mogelijk stemmen nodig!  We vragen jullie om je stem uit te brengen via de website. Dit kan door te stemmen met je profiel van LinkedIn, Twitter- en Facebook. (Er wordt geen bericht op jouw pagina geplaatst, het profiel dient ter controle wie er al heeft gestemd).
ZwApp is genomineerd voor de publieksprijs.

https://innovation-awards.nl/concept/zwapp-zorg-voor-het-meest-kostbare/

ReageerLees verder

Aantal reacties: 1

Comfortkamers en couveusesuites bieden ruimte voor ouders en hun kind (Door: webredacteur LS)

Uit Slingeland Nieuws 2015

Maandag, 27 Juli 2015 Om ouders zoveel mogelijk te betrekken bij de zorg voor hun pasgeboren baby, zijn op de Kraamafdeling vier comfortkamers gerealiseerd en op de Kinderafdeling twee couveusesuites, waarvan er een geschikt is voor meerlingen.
“Als een moeder extra zorg nodig heeft, blijft de baby bij de moeder op de Kraamafdeling in een comfortkamer”, aldus gynaecoloog Tamara Verhagen. “Heeft het kindje intensieve zorg nodig, dan kan de baby samen met de moeder naar een couveusesuite op de Kinderafdeling”, aldus kinderarts Lonneke Onzenoort.

“Ook de vader kan dag en nacht bij moeder en kind verblijven.”ReageerLees verder

Aantal reacties: 0


 
Archief