Blog › Blog Verloskunde

Recente blogberichten

Nieuwe maatregelen door corona (Door: LS, webredactie)

Maandag, 05 Oktober 2020  
Omdat het helaas noodzakelijk is de maatregelen rondom het coronavirus aan te scherpen, zijn in het Slingeland Ziekenhuis nieuwe maatregelen genomen. Deze hebben ook gevolgen voor de controles in de zwangerschap, afspraken bij de bevallingen en voor het kraambezoek. De nieuwe afspraken gaan in vanaf 5 oktober 2020.

Wij vinden het belangrijk dat we zoveel mogelijk zwangeren kunnen blijven zien. Daarom is het noodzakelijk om bij de contactmomenten de hygiënemaatregelen te blijven nemen (handen wassen en desinfecteren), mondmaskers te dragen en vragen we de zwangere om bij de controles alleen te komen. 


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Nieuwe maatregelen in verband met Corona voor zwangeren (Door: LS, webredactie)

Donderdag, 14 Mei 2020 Het kabinet heeft 6 mei 2020 versoepelingen aangekondigd met betrekking tot het coronavirus. Langzaam wordt de zorg opgeschaald in het ziekenhuis. Helaas blijven maatregelen deels van kracht om de verloskundige zorg in onze regio te kunnen blijven waarborgen. In verloskundig samenwerkingsverband ‘VSV de Slinge’ hebben wij regelmatig overleg over de laatste stand van zaken in onze regio.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 3

Samen voor borstvoeding (Door: LS, webredactie)

Maandag, 01 Oktober 2018  
Week 40 van elk jaar is omgedoopt tot ‘Samen voor Borstvoeding Week’. Ook de borstvoedingswerkgroepen van de Santiz ziekenhuizen besteden extra aandacht aan de jonge moeders op de afdelingen van Vrouw en Kind. De moeders ontvangen in de week van 1 oktober een kleine attentie in de vorm van een borstvoedingsstrikje.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Dag van de geboorte 9 september (Door: LS, webredactie)

Donderdag, 07 September 2017 Op zaterdag 9 september 2017 is de jaarlijkse dag van de geboorte. Deze dag is in 2015 door Fonds Gezond Geboren in het leven geroepen. De datum staat symbool voor de 9 maanden dat de baby groeit in de baarmoeder. Tijdens deze dag worden kersverse ouders in diverse ziekenhuizen en via vele verloskundigen gefeliciteerd namens het Fonds Gezond Geboren.
 


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Voorlichting over bevalling; thuis of in het ziekenhuis (Door: LS, webredactie)

Maandag, 18 Januari 2016 Onlangs is de opzet van de voorlichting over bevallen gewijzigd. Alle verloskundige praktijken in de regio en het Slingeland Ziekenhuis verzorgen nu gezamenlijk vanuit VSV de Slinge iedere maand een voorlichtingsavond in het Slingeland Ziekenhuis. Hierbij komen alle mogelijke aspecten van de bevalling aan bod, zowel met betrekking tot thuis bevallen als in het ziekenhuis bevallen. Het is een aanrader voor aanstaande ouders om deze avond te bezoeken. Goede informatie kan onzekerheden wegnemen en ervoor zorgen dat u deze bijzondere periode met vertrouwen tegemoet gaat

ReageerLees verder

Aantal reacties: 0


 
Archief